SUOLAHUONE

Näin se toimii

Salt & Champagne suolahuoneissa on yhteensä n. 400 kg vuorisuolaaSuola on vuorattu tiiviisti seiniin ja kattopaneeleihin. Lattialla on antibakteerista irtosuolaa, joka hieroo ihanasti akupisteitä. Taianomaisin osa hoitoa on kuitenkin suolageneraattorin puhaltama hienonhieno suolahiukkastuuli, jota hengitetään hoidon ajan eli 45 min. Tehokkainta hoito on syvähengityksen aikana, koska silloin hiukkaset vaikuttavat syvällä keuhkoissa puhdistaen ja irrottaen epäpuhtauksia. Saman efektin saa aikaan jutustellessa tai vaikkapa laulamalla. Tervetuloa kuorot ja muut äänenkäyttäjät!

Suolahuonehoidon terveysvaikutukset ulottuvat hengitystieoireiden hoidosta ihosairauksien hoitoon. Tutkittuja hyötyjä suolahuonehoidosta on mm. astman, allergian, atooppisen ihon ja psoriaasiksen hoitomuotona. Suolahoidon on havaittu myös vahvistavan immuunijärjestelmää. Yhtä tärkeinä kuin tutkittuja terveysvaikutuksia, on tarjota asiakkaillemme ylellinen tila, jossa voi antaa itselle luvan irtautua arjesta, pysähtyä ja olla vain. Uskomme myös estetiikan ja aitojen kohtaamisten parantavaan voimaan. Olemme onnistuneet, jos asiakas meiltä lähtiessään kokee virkistyneensä ja painolastin hellittäneen.

 

Suolahoito on luonnonmukaista hoitoa

 

Suolahuonehoitoa käytetään hengitystie- ja iho-ongelmien hoidossa sekä immuunijärjestelmää ennaltaehkäisevästi vahvistavana hoitomuotona kaiken ikäisille asiakkaille. Kun siitepöly, katupöly, kylmä ulkoilma tai kuiva huoneilma kuivattavat hengitysteitä, ihoa ja silmiä – suolahuonehoito kosteuttaa, rauhoittaa ja avaa hengitystiet.

Lämpimästi tervetuloa äänenkäyttäjät, urheilijat, päätetyöskentelijät, kuntoilijat, tupakoitsijat, tupakasta vieroutujat, astmaatikot sekä monet muut, jotka ovat kertoneet hyötyneensä suolahuonehoidosta perinteisen lääketieteellisen hoidon rinnalla.

Suolahuonehoito on mieltä ja kehoa rauhoittava hoitomuoto myös niille, jotka toivovat apua ennaltaehkäisevästi. Ilmassa leijaileva hieno vuorisuola vaikuttaa iholla, keuhkoissa ja limakalvoilla. Hieno desinfioiva suola kulkeutuu ilmasta syvälle hengityselimiin heikentäen bakteerien kasvumahdollisuuksia limakalvoilla. Suolan kosteutta sitova vaikutus auttaa limakalvoja tervehtymään.

Suolahuonehoidon tuloksina on huomattu että esim. korvatulehdus- tai poskiontelotulehduskierteet on voitu katkaista 5–10 hoitokerralla suolahuoneella. Ensimmäisten hoitokertojen jälkeen liman irtoaminen lisääntyy, ja hoitokertojen edetessä suola pääsee vaikuttamaan yhä syvemmällä ja syvemmällä.

Iho-oireiden hoitoon suosittelemme 10–15 hoitokertaa. Sopiva hoitotiheys on 5 hoitokertaa 2 viikon aikana, jonka jälkeen käyntejä voi harventaa. On tavallista, että osalla asiakkaista iho-oireet saattavat ensin pahentua, kunnes 3–5 hoitokerran jälkeen aletaan havaita toivottuja tuloksia. Aineenvaihdunta vilkastuu ja iho alkaa hehkua. Lapsilla vaikutukset ovat usein nopeampia.

Lue suomalaistutkimus suolahoidosta (pdf).

Suolahoidon eli haloterapian historia

 

Suolahuoneen modernia luonnonmukaista hoitoa kutsutaan haloterapiaksi. Nykyaikaisessa haloterapiassa halogeneraattori puhaltaa ilmaan puhdasta ja hienojakoista suolapölyä. Keskiajalla tunnettiin kuitenkin jo hoitomuoto nimeltään speleoterapia, jossa suolakiviä hierottiin vastakkain, ja näin tuotettiin ilmaan hengitettäväksi suolapölyä. Munkkien on tiedetty antaneen speleoterapiaa suolaluolissa hengityselin- ja ihosairauksien hoitoon. Suolan hengittämistä tehokkaana hoitomuotona on suositellut kuitenkin jo Hippokrates Antiikin Kreikassa.

Suolakaivostyöntekijöillä ei juurikaan esiinny keuhkosairauksia! 1800-luvun Puolassa lähdettiin tutkimaan asiaa tarkemmin sillä seurauksella, että maan ensimmäinen suolahoitola avasi pian ovensa.

Astmaatikot voivat hyvin suolakaivoksissa! Toisen maailman sodan aikana suolakaivoksia käytettiin väestönsuojina. Hengitystieoireista aiemmin kärsineet huomasivat nyt sodasta huolimatta voivansa hengittää paremmin.

Muuallakin maailmassa alettiin hiljalleen herätä terveyshyötyihin. Entisessä Neuvostoliitossa perustettiin 60-luvulla entiseen suolakaivokseen allergiasairaala. Tämän vuosituhannen aikana Eurooppaan on noussut satoja suolahuoneita sairaaloiden ja hoitolaitosten yhteyteen. Koska kokemus on vaikuttava, entisiin suolakaivoksiin on perustettu myös kirkkoja.

Suomessakin on tehty haloterapian vaikutuksesta kliinistä tutkimusta. Allergia- ja astmaliittoon kuuluva Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti julkaisi nelivuotisen tutkimusprojektinsa loppuraportin vuonna 2007. Tutkimuksessa seurattiin suolahoidon vaikutusta astmaatikkojen terveydentilaan. Voitiin havaita, että suolahoito vähentää keuhkoputkien yliärtyvyyttä ja parantaa astmapotilaan unenlaatua. Myös rasitusastman oireet helpottuivat.